Ponnyfrälst

På senaste tiden har jag och Emil satt bra pass efter bra pass. Bitar faller på plats, jag lär mig mer om Emil och Emil börjar klura ut vem jag är. Igår hade vi böjda spår, rakriktning och skänkelvikning på schemat. Passet blev ganska kort eftersom att utebanan skulle bli upptagen inom 1 timme vilket blir lite tight med tiden när man har en gammal gubbe som måste skrittas fram för hand i 20 minuter och sedan värmas upp uppsuttet i ytterligare 20 minuter. Men bra var väl det, för vi slutade när vi var på topp!
Jag har haft klurigt att förstå hur jag ska få till ”tvärningen” ordentligt i skänkelvikningarna. Det har blivit lite banan utav det hela eftersom att jag gärna velat korrigera yttersidan med skänkel. Alltså, om vi gör en sidoförflyttning åt höger så har jag velat lägga an höger skänkel vid sadelgjorden och räta upp. Men det gick mycket bättre när jag testade att korrigera den tappade yttersidan med ett understödjande tygeltag.
Helt plötsligt var det ju så lätt! Emil var nog tacksam för stödet, och avslutade med en ganska fin (men trög) skänkelvikning. Äntligen! 

Passet avslutades med att vi skrittade ut en liten vända när banan blev upptagen. För att lösgöra ytterligare lite extra testade jag också att låta Emil vika av från skogen och bara skritta rätt ut bland stenar och pinnar. Det gjorde han med bravur! Till skillnad från ”min” tidigare häst, Turbo, så var Emil mycket klok om hovplaceringen och valde hellre långa men bra vägar än korta och dåliga vägar. Mycket handlar nog om att Emil lättare slappnar av psykiskt och därför även har tid att tänka igenom uppgiften.
Därefter kunde vi (nästan) helt lugnt återvända hemåt, nästan utan att Emil utnyttjade tilliten av långa tyglar.

Idag har jag blivit frälst. Ponnyfrälst! Fast det har jag nog alltid varit, jag älskar verkligen ponnyer.
Just idag fick jag kika på Bryan, Rally och Indys stallrutiner eftersom att jag ska vakta dom i helgen. Bryan och Rally är två miniatyrhästar, drygt 8 äpplen höga. Galet söta! Allt på dom var så smått att jag blir alldeles varm och mysig inombords av att tänka på det haha! ♥
Nu har jag (återigen) blivit jättesugen på att skaffa en egen liten en. Det vore så himla kul att träna frihetsdressyr och köra med en liten kompis. Helt omöjligt är det nog inte, vi får se… 😉

IMG_3232

You may also like

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *