Emil och mamma på tur

Äntligen har min mor suttit upp igen! Egentligen så är det både jag och mamma som är delfodervärd på Emil, men mamma är med i stallet i mån av tid och ork. Det är superroligt när hon är med, hon har haft en lång ridpaus så det är kul nu när hon kommer igång igen. Nu när man snabbt börjar närma sig den delen av livet som kallas ”vuxen” så känns det plötsligt väldigt härligt att dela intresse med sin mamma haha!

Jag släpade med mig mor och Emil ut på en kort skrittrunda till att börja med, jag på marken med delta och grimskaft i högsta hugg och mamma på hästryggen. Grimskaftet kom inte till användning, skönt nog! Emil var förvånansvärt lugn och mamma var inte alls lika nervös som sist. Vi avslutade med att gå till utebanan som har blivit i riktigt bra ridbart skick, äntligen! Mamma red några varv i trav vilket gick superbra, och sen kom eldprovet. Jag testade att rida Emil barbacka! Det var ett tag sen sist för både hans och min del vilket medförde massor av pirr i magen på mig, men när jag väl satt där så kändes det helt rätt.
Jag är lite av en barbackaryttare, det är så fruktansvärt härligt! Sen är det ju också väldigt lärorikt att känna vad som händer i ryggen på hästen.

På vägen till stallet mötte vi några småtjejer som var på dagläger, två av dom pekade på oss och ropade glatt till dom andra ”titta, hon rider barbacka!”. Jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden och klappa nöjt på duktiga Emil som såg väldigt stolt ut när han fick lite uppmärksamhet. Han är för go han! ❤

12919436_10204582595803700_1713081099_o

Förlåååt för mobilbild, men han var ju så stilig! 

You may also like

4 kommentarer

  1. Va roligt att läsa om er gemensamma tur med hästen! Och skönt att ni kan lita på Emil… Hoppas ni får fler liknande utfärder! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *