Flyghäst

Idag har vintern bestämt sig för att återvända till Gävle. Allt som tidigare var grått, moddigt och lerigt har istället blivit alldeles snötäckt till min stora besvikelse.
Jag som äntligen var redo för promenader i boulongern, långa uteritter i solskenet och glass har nu fått dra en djup suck över rådande läge. Som vi alla vet, kyla innebär lite extra pigga hästar.

Det här med att vara extra pigg vid kyla visade Emil prov på redan igår. Jag och Frej hade planerat att ta några fina bilder, vilket var långt ifrån det som faktiskt blev av.
Emil var gråare än gråast när jag hämtade in honom och jag hade glömt mitt smink så jag såg ut som en potatis på alla bilder eftersom att mina ögonbryn och ögonfransar har färgen av ingenting.
Men vi gav oss ut ändå för någon snygg ridbild kunde det ju bli, och det ville jag gärna ha!
Emil var på tårna ganska tidigt, och när vi stannade för att ta stillastående bilder så gick han inte alls med på det. Att han är 20-år vet han inte om och därför har han inte heller vett nog att stå still. 😉
Ridbilderna blev dessutom snarare flygbilder än faktiska ridbilder haha, helt fruktansvärt! Men, nya tag nästa gång.

I utbildningsstallet blev det en väldigt lång och lärorik dag. Jag har kommit underfund med att ”småtjejerna” (unghäst/outbildad) ofta blir trötta på två röda när de longerar. Det sker oftast precis när det börjar gå riktigt bra, vilket oftast är redan i första varvet eftersom att jag glömmer bort hur lätt de blir trötta. Nu gäller det bara att jag kommer ihåg det här till nästa gång!

IMG_3679Försöker fånga upp stigbygeln samtidigt som Emil jämfotaskuttar hemåt, snyggt ekipage haha 🙂

You may also like

4 kommentarer

  1. Vilken rolig bild :)! … så länge man vet att det gick bra, förstås… Gamla hästar kan vara otroligt pigga, märkte jag själv i måndags. Den över tjugoåriga mammahästen hade extremt full-fart-framåt-trav, och jag bara blev så glad för hennes skull, att hon ville springa av sig :)! Då kan man nästan ha överseende om hon fattar galopp när man försöker samla ihop henne lite i traven… :). Och jo, det blev vinter här också… bara att stå ut med det… Ha det bra!

    1. Men eller hur! Man blir så förlåtande med gamla hästar. Kommer på mig själv med att skratta åt hans beteende istället för att snarare bli less eller besviken när han bara tokskuttar fram sådär, som en gigantisk kortörad kanin haha 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *