På släptåg

Äntligen befinner jag mig vid datorn igen! Vi kom ju hem ifrån Skogslotten igår, och jag var alldeles för trött då för att ens orka överväga att spotta ut ett blogginlägg. Hur som helst så gick all körning väldigt bra, vi backade med släp och jag pallade stora vattendunkar (sommarbetessorten) som en queen med hjälp av traktorn. Millimeterrätt stod de två tunnorna på varandra, så pass bra att jag blev alldeles chockad själv. 😉
Det skriftliga provet gick också över all förväntan med 30 av 30 möjliga rätt, det visade sig att pluggande ändå lönar sig. Så nu har jag äntligen ett förarbevis för ATV, en stor fördel på CVet.

Idag har jag varit i stall nummer 2, tillridningsstallet, och motionerat shetlandsponnyn Wanezza som är min partner in crime. Wanezza är en shetlandsponny enda ut i hovspetsarna, matvrak som få och ”kan allt, vet bäst”-attityd vilket faktiskt är ganska roligt i lagom dos.
Den här gången följde Y och det dräktiga welshstoet Mimmi med oss på släptåg. Mimmi har stått på lösdrift och haft föl i princip hela sitt liv så det är lite ”unghäst”-nivå på henne, fruktansvärt roligt att få vara med att se.
Y åkte med och Mimmi var på släptåg när jag och Wanezza travade, och det var helt makalöst vilken häst som dök upp i Mimmi! Helt naturligt och fritt växlade hon upp till ökad trav med fint tramp och sänkte huvudet precis rätt till lodplan. Hon har inte ens ridits! Hon är bra byggd så den här formen tycks falla henne naturligt, och det är otroligt lärorikt att se att hon faktiskt väljer den.

Vad gäller min partner in crime så fick jag faktiskt lite fason på henne i slutändan. Nu har ju Wanezza visserligen alltid god framåtbjudning, men hemåt är den ju lite extra bra som för alla bestämda damer, så då tog jag tillfället i akt. Tog upp kontakten, drev och försökte försiktigt ställa henne lite, då började madam intresserat tugga lite på bettet och sänka huvudet till ett bra läge med fint påskjut.
Jag är så stolt! Det är första gången jag faktiskt försöker jobba en häst i vagn överhuvudtaget, och Wanezza är ju en ponny som troget utbildar barn så jag har inte riktigt koll på hur mycket hon kan.

Guldstjärna till alla inblandade idag ❤

IMG_3231Man måste ha pli även på de söta ponnyerna, speciellt om de äter upp din mat, hälsar Wanezza. 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *